Fotografie de Botez-Botez Mara la Archia

Fotografie de Botez-Botez Mara la Archia

Fotografie de Botez-Botez Mara la Archia

Fotografia de Botez este o ramura a fotografiei de eveniment. O ramura foarte draga sufletului meu. De ce, pentru ca este in stransa legatura cu tot ce este mai pur, frumos si delicat pe lumea aceasta: copiii.

Fotografia de botez, presupune o zi cu incarcatura emotionala foarte mare pentru parintii copilasului ce urmeaza a fi botezat si pentru rudele acestuia dar si prietenii dragi.

Traseul zilei de botez este unul clasic, simplu si cat se poate de relaxant, spre deosebire de nunti, ca sa nu oboseasca bebelusul care oricum urmeaza a fi supus unor slujbe religioase si unui sir lung de fotografii pe parcursul intregii zile.

Se porneste de acasa, unde se documenteaza si fotografiaza momentele cele mai importante care preced slujba de botez a copilasului.

Ulterior se pleaca spre Biserica, unde are loc slujba religioasa. Slujba religioasa este cel mai important moment al zilei. Este practic ideea intregului eveniment si in jurul slujbei de botez are loc tot evenimentul. Taina botezului este definita de biserica astfel este întâia dintre Tainele Sfintei Biserici ; este usa prin care se întră în Sfânta Biserică. Si numai ajungând membri ai Bisericii lui Hristos ne putem învrednici si de primirea celorlalte Sfinte Taine. Taina Sfântulul Botez a fost asezată de Mântuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : «Mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh» (Matei XXVIII, 19). Acestea le-a grăit după învierea Sa din morti.

Dupa slujba religioasa ce implica crestinarea, urmeaza momentul astept de catre ceilalti invitati prezenti la eveniment si anume, petrecerea data in cinstea celui botezat.

Unele petreceri au loc pe zi, altele pe noapte, insa atat cele pe zi cat si pe noapte au un singur scop. Acela de a celebra aceasta zi speciala cu incarcatura emotionala foarte mare.

Cu dragoste,

Adina Buiturean.

P.S. Daca aveti timp, puteti arunca o privire si pe pagina noastra de facebook.

Fotografie de Botez-Botez Mara la Archia