Fotografie de Nunta-Save The Date Petra si Alex

Fotografie de Nunta-Save The Date Petra si Alex

Fotografie de Nunta-Save The Date Petra si Alex

Fotografia de Nunta este o ramura a fotografiei de eveniment. O ramura foarte draga sufletului meu. De ce, pentru ca ea reprezinta inceputul familiei.

Fotografia de nunta, presupune o zi cu incarcatura emotionala foarte mare pentru mirii ce urmeaza sa isi uneasca destinele dar si pentru toti cei implicati in minunatul eveniment, care se presupune a fi unul dintre cele mai importante evenimente din viata unui om.

Traseul zilei de nunta poate fi traditional sau modern. Traseul traditional presupune formarea unui alai de la mire de acasa, cu plecare spre nasi si apoi in final la mireasca, urmand apoi cununia civila si cea religioasa cu incheiere la restaurant sau sala unde se sarbatoreste evenimentul. Traseul modern, implica toate pregaturile intr-un hotel cu o cununie civila si religioasa in aer liber, fara parasirea incintei pentru deplasari in alte directii.

In ziua de azi, majoritatea mirilor opteaza pentru traseul modern, deoarece astfel au sansa de a se concentra mai mult pe ei si familiile lor sau prietenii apropiati decat pe bifarea unor traditii care pot ingreuna o zi atat de speciala.

Cununia religioasa este cel mai important moment al zilei. Este practic ideea intregului eveniment si in jurul slujbei de Biserica are loc tot evenimentul.

Viata se naste din iubire. Omul apare pe culmile ierarhiei fapturilor ca un rod al iubirii, al unirii intre ceresc si pamantesc. Nunta pare a fi prima lui sarbatoare, cand, contempland femeia, zidita din sine, isi canta bucuria celei dintai “creatii”: “Iata, acum os din oasele mele si trup din trupul meu” isi primeste de la Dumnezeu, ca dar de nunta, paradisul. Viata va renaste mereu in taina nuntii si nunta va deveni mereu o aniversare a creatiei si a iubirii vesnice.

Dupa Cununia religioasa ce implica unirea destinelor, urmeaza momentul asteptat de catre ceilalti invitati prezenti la eveniment si anume, petrecerea data in cinstea proaspetilor casatoriti.

Cu dragoste,

Adina Buiturean.

P.S. Daca aveti timp, puteti arunca o privire si pe pagina noastra de facebook.

Fotografie de Nunta-Save The Date Petra si Alex